Rabu pagi (27 Januari 2021),  santri dan santriwati kelas dua Internasional Class Program SD Islam Kreatif Mutiara Anak Sholeh  melaksanakan virtual meeting bersama guest teacher Miss Rida Fatima Riaz di Karachi, Pakistan.

Miss Rida pelajar dari Pakistan yang berhasil mengikuti program Student Exchange ke Amerika Serikat.

Saat Miss Rida berbagi cerita tentang pengalamannya saat pertukaran pelajar, mereka melakukan percakapan yang menarik.

“Do you want to go to USA or go to abroad?” (Miss Rida asked to the students).

“I want to go to abroad but not USA, I want to study at UK.” (Javiero answer the question from Miss Rida).

The weather in Pakistan is so hot in summer. But, when it turns to winter is also very cold. How about the weather in your country?” (Miss Rida ask to student).

“In here rainy almost everyday.”  (Some of students answer the question from Miss Rida).

Miss Rida juga mengenalkan makanan-makanan di Pakistan. She said that there are so many food street there, especially in Karachi, her town.

Salah satu santri bertanya kepada miss Rida, ” What is your favorite food?”

“My favorite food is pizza and also spicy food like Biryani rice that I’ve been explained. How about you, what’s your favorite food?” Miss Rida bergantian bertanya kepada para santri. Mereka menjawab dengan menyebutkan berbagai makanan kesukaannya. I like fried rice, I like noodle, I like pizza, I like hamburger, etc.

Miss Rida ingin mengetahui tentang sekolah, ia bertanya , “How about in your school? Do you have uniform to study?”

One of the students answer, “Yes we have five uniforms that we wear on Monday until Friday.” Kemudian, miss Rida menjelaskan, “Study at USA no need uniform. Usually they wear shirt and trouser.”

Miss Rida menutup perjumpaan kali ini dengan mengajak santri-santri bernyanyi lagu yang dinyanyikan anak-anak Pakistan saat bermain, dari santri-santri SD Islam Kreatif Mutiara Anak Sholeh menyanyikan tembang dolanan “Padang Bulan” dan Miss Rida merasa senang mendengarnya.